Kasvun tärkeimmät elementit vuodelle 2021

Yrityksen kasvu koetaan aiheena kylmäksi ja tunteettomaksi. Silti, kun katson tätä vuotta taaksepäin ja muistelen kohtaamisia asiakkaiden luona ja Zoom-palavereissa niin ne ovat olleen täynnä tunnetta.

Kasvu syntyy toivosta, rohkeudesta, luottamuksesta ja innostuksesta

Vaikka pystyisin antamaan asiakkaalleni kaikki maailman parhaat myynnin- ja markkinoinnin työkalut ja johtamisen välineet niin se ei takaisi menestystä. Organisaatioilta vaaditaan jotain mikä täytyy syntyä heissä itsessään. Tarvitaan tunne. Tunne siitä, että kyllä me osaamme, kyllä me haluamme ja kyllä me uskallamme. Tunne nimittäin tarttuu asiakkaisiin, yhteistyökumppaneihin ja henkilökuntaan.

Laita nämä kuntoon vuonna 2021

Pelkkä unelma ei vielä riitä menestyksen tekijäksi. Avuksi tarvitaan vähän järeämpiä työkaluja. Listasin alle viisi kohtaa joista voit aloittaa. Varaa aikaa koko vuosi. Nämä eivät tule kuntoon yhdessä eikä kahdessa palaverissa.

  1. Johtavat ajatukset – kirjaa ylös visio, missio, arvot. 
  2. Kasvustrategia – kirjaa ylös tavoitteesi verkoston rakentamisen suhteen, segmentoi myynti ja markkinointitoimenpiteet oikealle kohderyhmälle, panosta henkilöstön viihtyvyyteen ja osaamisen kehittämiseen
    sekä viilaa tuotteistaminen ja palvelumuotoilu kuntoon. Älä unohda digiä. 
  3. Kasvusuunnitelma – valjasta käyttöön oikeat työkalut, kanavat ja ydinviesti. Muista ottaa huomioon kaikki kohderyhmät.
  4. Operatiivinen työ – kokoa ympärillesi toimiva kasvutiimi joka auttaa sinua suunnitelman toteuttamisessa. Älä jää yksin.
  5. Mittaaminen ja seuranta – katso raportteja ja kysy ihmisten kokemuksia. Älä etene sokkona.

Palaan näihin aiheisiin ensi vuonna useampaan otteeseen.

Tunteikasta joulua ja menestystä vuoteen 2021!

Outi
Kasvumanageri®

Vastaa