Aikaa ei voi hallita, mutta sitä voi käyttää viisaaasti

”Vain 60 % yrittäjän työajasta voi olla laskutettavaa työtä. Kaikki muu aika menee juokseviin asioihin.”

Kuulin lauseen joskus vuosia sitten toimiessani viestintäpäällikkönä Tiimiakatemialla. Jos ajatusta noudattaa kirjaimellisesti olettaen, että yrittäjän työaika on keskimäärin 40 tuntia viikossa niin se tarkoittaa, että tehokasta laskutettavaa työtä tehdään viikossa 24 tuntia. Muu aika menee toiminnan kehittämiseen, myyntiin, markkinointiin, talouden hoitamiseen, verkostoitumiseen, siivoamiseen, johtamiseen, kahvin keittämiseen jne. Mille ajatus kuulostaa? Mihin sinun työaika kuluu?

Juosten kustu

Yrityksen kehittäminen on ajattelua. Arjen kiireessä ajattelu jää monelta usein tekemättä. Yksinyrittäjä paahtaa työputkessa kelloon vilkuilematta. Mikroyrityksissä usein kaikki tekevät kaikkea, mutta yhteiselle ajattelulle ei muisteta varata aikaa. PK-yrityksissä on jo selkeitä tehtävävastuita ja usein ”yrityksen kehittäminen” lukee yhden ihmisen työlistalla. Tässä tilanteessa monesti unohtuu viestintä, mutta kaikki syyttävät kuitenkin huonoa johtamista. Miten sinun yrityksessä saataisiin varattua enemmän aikaa yhteiselle ajattelulle?

Ajattelu säästää aikaa ja rahaa

Jokaisella yrittäjällä, yrityksellä ja organisaatiolla on vahvuuksia jotka erottavat heidät muista. Vahvuuksien tunnistaminen ja sanoittaminen ei kuitenkaan ole aina kovin helppoa. Olisi tärkeää tunnistaa myös omat heikkoudet jotta niihin voidaan puuttua. Missä teidän yrityksen kehittämisen paikat on?

Jos kaipaat kanssa-ajattelijaa johtavien ajatusten, kasvustrategian tai kasvusuunnitelman laatimiseen niin voin auttaa valmentajan roolissa. Jos taas kamppailet suunnitelmien jalkauttamisen kanssa ja operatiivinen työ tuottaa harmaita hiuksia niin kerron mielelläni millaisia ratkaisuita olen itse käyttänyt ja kuinka olemme asiakkaiden kanssa onnistuneet. Ota rohkeasti yhteyttä!

Blogiteksti: lue täältä lisää Kasvumanagerin roolista asiakkaan luona.

Kaksi päätä ajattelee isommin!

Tarvitsetkoa apua tunniksi, päiväksi vai vuodeksi. Katso Kasvumanagerin palvelut täältä.

Vastaa