Kaikki mainonta on markkinointia, mutta kaikki markkinointi ei ole mainontaa.

Mitä on markkinointi?  Myyntipuheluiden ja -tapaamisten aluksi kysyn monesti miten yrityksen markkinointi on tähän asti hoidettu ja vastaukset ovat aina mielenkiintoisia. Näin someaikakaudella yllättävän moni ajattelee jopa niin, että markkinointi on hoidossa jos yrityksellä on Facebook -tili. Moni vastaa myös ”Ei mitenkään” mikä ei voi pitää paikkaansa. Kaikki näkyvyys on markkinointia vaikka sitä ei oltaisiin tavoitteellisesti suunniteltu ja toteutettu. Kaikki tekeminen, näkyminen ja oleminen rakentaa yrityskuvaa on se sitten toimiston siisteys, tapa kohdata asiakas, keino kertoa uusista tuotteista, opasteet tienlaidassa ja niin paljon paljon muuta. Kaikessa mitä asiakas näkee, kuulee, haistaa ja maistaa voi hyödyntää markkinointia. Olen monesti pohtinut sitä miten saisin piirrettyä näkyväksi sitä kuvaa markkinoinnista minkä minä näen omien ”markkinointilasien” läpi ja nyt keksin sen.

Kesäkampanja 2018

Haastan itseni ja postaan kesän aikana Kasvumanagerin Instagram -tilille (@Kasvumanageri) kuvia kaikenlaisista markkinointiesimerkeistä, -ideoista, onnistumisista ja oivalluksista mihin törmään turuilla ja toreilla kulkiessa. Kuvia voi hakea Instasta myös härstägillä #saakäyttää. Toivottavasti saan ikuistettua paljon kopioitavia hyviä ideoita. Olisi kiva, jos tulisit seuraamaan  ja kommentoimaan.

Aurinkoista markkinointikesää!

Outi

Kuva on otettu Tuomiojärven uimarannalla Jyväskylässä kesäkuussa 2018.

Vastaa