Ensimmäinen vuosi yrittäjänä

Ensimmäinen vuosi yrittäjänä on ollut kaikkea tätä: 25 omaa asiakasta, 50 lähetettyä laskua, liian monta maksettua laskua, n. 400 jaettua käyntikorttia, yli 6000 ajettua kilometriä, varmasti yli 1000 soitettua puhelua, 696 lähetettyä sähköpostiviestiä ja paljon paljon muuta.

Mitä olen oppinut?

Olen oppinut, että oman osaamisen tuotteistaminen on enemmän kuin vaikeaa. Ja kaiken sen kipuilun jälkeen, kun olet omasta mielestäsi saanut jotain valmiiksi niin se pitäisi vielä onnistua myymään asiakkaalle. Haastavaa ja palkitsevaa. Löysin sisältäni myös puhujan. En ole aikuisiällä koskaan vieroksunut esiintymistilanteita, mutta en ole myöskään hakeutunut niihin tietoisesti. Nyt, kun on ollut vähän pakkokin olla esillä niin olen huomannut kuinka kivaa markkinoinnista puhuminen on. Aina loppuu aika kesken. Hyvä palaute on kuin heittäisi bensaa liekkeihin.

Miten tästä eteenpäin?

Markkinointi on niin paljon muutakin kuin brändin rakentamista, hienoja somekampanjoita tai digiä. Jos haluaa hoitaa yrityksen markkinoinnin kokonaisvaltaisesti hyvin niin täytyy nostaa asiakas keskiöön ja huomioida asiakaspolun jokainen kohtaamispiste. Kasvumanagerin toisena vuonna jatkan siis entistä määrätietoisemmin Suomen pelastamista markkinoinnin avulla.

Kiitos

Vaikka olen yksinyrittäjä en onneksi ole yksin. Rinnalla ovat tukeneet rakas perhe ja läheiset sekä tärkeät ystävät. Kiitos teille. Olen tavannut vuoden aikana myös ison joukon uusia ihmisiä, ihan huikeita tyyppejä joita haluaisin myös kiittää. Kiitos siis kaikille asiakkaille, yhteistyökumppaneille, Jyväskylän yrittäjille, Jyväskylässä markkinoinnin parissa työskenteleville muille yksinyrittäjille ja monille monille muille tapaamilleni tahoille. Minulla on kutina, että myös seuraavasta vuodesta tulee erinomainen.

Ihanaa kevättä!

Outi

P.S. Menen huomenna Taidemuseon luovan kirjoittamisen kurssille. Ehkäpä saan näihin blogikirjoituksiin sieltä jotain vinkkiä.

Kuva: Siiri Syrjälahti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s