Hyvin suunniteltu on vasta puoliksi tehty

Opin Someco:n videokuvaus- ja editointikoulutuksessa, että videon voi tehdä /teettää joko NOPEASTI, EDULLISESTI TAI LAADUKKAASTI. Mainituista ominaisuuksista voi valita vain kaksi. Halusimme valmentajakollegani Margitin kanssa yrittää kumota tämän ajatuksen.

Teimme yhdessä käsikirjoituksen etukäteen; neljä otosta. Mietimme vuorosanat valmiiksi. Valitsimme kuvauspaikaksi kauniin Vaajakosken kanavan auringon paisteen houkuttelemina, pakkasta uhmaten. (Saisihan kanavasta oivan aasin sillan videon teemaan -> sähköiset kanavat) Pakkasimme mukaan tarvittavat kuvausvälineet, punasimme huulemme ja laitoimme huivit kaulaan. Tässä kohtaa emme ajatelleen, että hyvin suunniteltu on VASTA puoliksi tehty.

Ongelmat alkoivat heti kuvauspaikalla. En ollut ajatellut ettei kuvausjalka pysy mitenkään kiinni jäisessä metallikaiteessa. No, mitään muuta tukea ei ollut tarjolla joten oli pakko tyytyä selfiekeppiin. En ollut myöskään osannut ajatella että kymmenen asteen pakkanen hyydyttää minun puhelimen akun n. 10 minuutissa. Onneksi Margitin puhelin toimi vielä. Margitin puhelin oli kuitenkin eri merkkinen kuin omani ja jo siinä vaiheessa tiesin, että videoiden laatu tulee olemaan erilainen. Pakkasen kovettamilla sormilla älypuhelimen käyttö oli todella haastavaa (näyttö ei yksinkertaisesti toimi) ja silmät sokaiseva aurinko piti huolen siitä ettei näyttöä nähnyt ollenkaan. Ei ollut myöskään helppoa taistella hyytävässä viimassa tekniikan kanssa ja yrittää pitää ajatuksia järjestyksessä videon sisällön suhteen.

Summa summarum.

Kasvumanageri-Caffitella-kuvaustaulo.jpg

Vastoinkäymisistä huolimatta saimme purkitettua ihan kiitettävän määrän videomateriaalia. Sovimme, että editoimme niistä riittävän hyvän version julkaistavaksi. Aivot, jäiset varpaat ja sormet sulateltiin Caffitellassa kahvin ja herkkujen ääressä.

Lopputulokset

Miten onnistuimme? Nopeus – check. Aikaa ideasta valmiiseen videoon kului vain viikko. Asumme kuitenkin eri paikkakunnilla ja molemmilla on monta muutakin työtä to-do -listalla. Entä edullisuus? Hintahan on toki aina suhteellinen käsite. Kaiken kaikkiaan tuli tätä varten tuli hankittua koulutus, kaksi kuvausjalkaa, editointiohjelma, pullakahvit + bensat. Ja kuluihan tämän kaiken organisointiin toki työaikaa. Laadun saa jokainen itse määritellä.

Ei oppi ojaan kaada. Nyt pystyn tarjoamaan asiakkailleni tällaisten kevyiden somekäyttöön sopivien videoiden kuvausta ja editointia.

 

Vastaa