Sparraus aiheutti aivo-orgasmin

Liityin Jyväskylän Yrittäjiin hyvän myyntipuheen ansiosta sen suuremmin asiaa miettimättä. Muutama viikko sen jälkeen sain kutsun uusien yrittäjien sparrausiltaan ja koska tykkään yhdessä ajattelemisesta niin ilmoittauduin heti mukaan.

Tiistai iltana klo 17 meitä istui jyväskyläläisen yrityksen neukkarissa neljä märkäkorvaista yrittäjää ja neljä kokenutta yrittäjäkonkaria. Jokaiselle sparraajalle oli varattu 30 min aikaa per sparrattava. No, sitten siihen aivo-orgasmiin.

Suomalaiselle tyypillisesti vaatimattomaan tapaan olin ajatellut aloittaa yrittäjätaipaleeni varovasti ”mistä tuulee?” menttaliteetilla. Elämä opettaa. Aika näyttää. Sparraajat olivat eri mieltä. Yhden sanoja lainatakseni hän tuli suoraan kyljestä sisään ja puhui suunsa puhtaaksi. En ole koskaan (korostan KOSKAAN) saanut niin rehellistä palautetta ja avoimia neuvoja. Miten kahdessa tunnissa voi oppia niin paljoa tuotteistamisesta, hinnoittelusta, omista vahvuuksista ja tavoitteiden asetannasta? Illalla kotona sukat pyöri jaloissa ja istuin puolille öin koneen ääressä tekemässä muistiinpanoja ja päivittämässä nettisivuja. En tiedä olenko poikkeava luonne ja ajatteleeko muut eri tavalla, mutta tällaisia sparrausiltoja pitäisi olla säännöllisesti. Mitenhän se onnistuisi?

Yksi suurimmista kolahduksista oli oman osaamiseni kirkastaminen. Olen aina ollut hyvä pitämään lankoja käsissäni (paitsi sellaisia sukkajuttuja)  ja tainnut saada sen taidon jo äidinmaidosta. Projektien aikataulutus ja siinä pysyminen tulee minulta täysin luonnostaan enkä ole koskaan ajatellut asiaa sen enempää. Tämä markkinointiin ja viestintään liittyvä innostus on matkan varrella omaksuttua ja opittua. Yksi sparraajista sanoi, että kuka vaan voi olla hyvä markkinoija mutta harva on hyvä projektinhallinnassa. Siinä se tuli. Aivo-orgasmi.

Kiitos Jyväskylän Yrittäjät ja erityisesti sparraajat Petri Salminen/Salminen & Tikka Oy, Juhamatti Hyyppä/Taloushallintaan fi Oy, Joni Borgström/Pengon Oy ja Jari Parkkisenniemi/Aprender Oy.

Nyt se on täällä. Kesä! Nautitaan auringosta, valosta, ihmisistä ja paikallisten yritysten tarjoomasta. Jos satutte näkemään Pohjois-Päijänteen vesillä Alexia nimistä venettä niin tulkaa juttelemaan. Kesä kuluu laineilla, jos säät sen sallii.

Vastaa