Bye bye hyggeily ja kotoilu

Kesä! Aurinko! Lämpö! Vihdoinkin. Nyt pakataan pipot talvisäilöön, laitetaan arskat naamalle ja hymyillään vastaantulijalle. Siinä missä talvisaikaan öllötellään kotisohvalla villasukat jalassa ja poltellaan kynttilöitä niin kesällä nautitaan valosta, luonnosta ja ihmisistä.

Olen huomannut, että pimeys ja kylmyys tuntuvat vuosi vuodelta pahemmalta. Kaamosaikaan nautittu rantaloma tuntuu nykyään ihan erityisen palkitsevalta. Kesällä sen sijaan haluan olla Suomessa ja nauttia kaikesta mitä kotimaa tarjoaa.  Suomen niemi on täynnä upeita yrityksiä jotka esittelevät meille taidolla ja rakkaudella valmistettuja paikallisia tuotteita sekä intohimolla rakennettuja elämyksiä. Ensi kesänäkin meidän perheen ihan ehdoton automatkan pysähdyspaikka on Mommilan Kyläpuoti Hietoisen kylällä (Kordelinintie 64, 12170 Hausjärvi). Jokainenhan odottaa kahvilaan mennessään, että kahvi on hyvää ja kahvipulla tuoretta. Mommilan kyläpuodissa asiat on viety pidemmälle. Ihana kahvila ja sen yhteydessä oleva kyläkauppamuseo on elämys jossa aika pysähtyy. Kyläpuodin terassilla istuessa, tuore korvapuusti nenän alla alkaa epäilemään josko asiat olivat sittenkin ennen paremmin.

Mikään toiminta ei kuitenkaan pysy käynnissä ilman asiakkaita ja siksi kaikki yrittäjät tarvitsevat markkinointiin asiakkaidensa apua. Kun siis ensi kesänä käyt paikassa joka ansaitsee tulla paremmin esiin niin laita puskaradio ja some laulamaan. Pistetään hyvä sana kiertämään.

Suomen kesä nautitaan hyvässä seurassa, hymyllä maustettuna.

 

Mommilan kyläpuoti http://kaikkeavanhaa.fi/

Suomalainen työ http://suomalainentyo.fi/

 

Vastaa