Mitä yhteistä on myynnillä ja laihduttamisella?

Molempiin myydään ratkaisuja jotka ovat liian hyviä ollakseen totta. ”Tällä yhdellä helpolla työkalulla saat myynnin räjähtämään.” ”Laihduta tällä pillerillä 6 kiloa viikossa ilman liikunnan lisäämistä tai ruuasta karsimista.” Olisipa asiat noin yksinkertaisia.

Moni yritys on tutussa tilanteessa. On hieno, viimeiseen asti viilattu tuote/palvelu, mutta se miten ja kenelle sitä myydään on hakusessa. Itsestä saattaa tuntua, että tuote käy kaikille eikä siksi haluta lähteä karsimaan kohderyhmää.  Sehän on kaikki myynnistä pois. Asiaa voi myös ajatella niin, että jos markkinoit kaikille niin samalla et oikeastaan markkinoi kenellekään. Jos viestiä ei ole kohdennettu oikein siihen on hankala tarttua.

Henkilökohtainen myyntityö on yksi markkinointiviestinnän neljästä peruspalikasta eikä sen kuntoon laittaminen ei ole rakettitiedettä, mutta vaatii aikaa ja vaivannäköä. Myös pitkäjänteisestä ja ennakoivasta työskentelytavasta on hyötyä. Se mitä pitäisi tapahtua syksyllä, täytyy ottaa huomioon suunnitelmissa jo tänään. Joku on joskus sanonut markkinoinnista ettei se ole yksittäinen osa yritystoimintaa vaan kaikki yrityksessä tekevät markkinointia. Samaa voi sanoa myynnistä. Yritys ja sen henkilöstö myy kaikella olemisellaan ja tekemisellään palan yritystä. Haluaako asiakas ostaa?

Kasvumanageri palikat

Se mikä tuntuu olevan liian hyvää ollakseen totta, onkin usein valhetta.


En pysty lupaamaan äkkirikastumista, mutta voin luvata, että saan markkinointiviestinnän palikat paikalleen. Tehdään yhdessä suunnitelmat yrityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Ota yhteyttä niin sovitaan aika. Keitetään kahvit ja laitetaan Tetris käyntiin. Minä lupaan leipoa kahvipullaa.

Outi

Vastaa